Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Νέα εποχή ...καινούρια αρχή


Ημερολογιακά η άνοιξη έχει πλέον μπει και οδεύουμε προς το καλοκαίρι.Ώρα λοιπόν να ανανεώσουμε τον χώρο και το σώμα μας.

Ευκαιρία να κάνουμε ένα ξεκαθάρισμα στις ντουλάπες μας …να δούμε τι χρειαζόμαστε, τι μπορούμε να χαρίσουμε και τι  θέλουμε  να επισκευάσουμε ή να μεταποιήσουμε.
Τακτοποιούμε  τα ντουλάπια της κουζίνας, ξεφορτωνόμαστε τα ληγμένα και καθαρίζουμε.
Καιρός να προμηθευτούμε λεβάντα να την βάλουμε σε υφασμάτινα πουγκάκια ή σε τούλι για να αρωματίσουμε και να προστατέψουμε τα χειμωνιάτικα ρούχα μας από τον σκόρο.
Τα αιθέρια αρώματα των εσπεριδοειδών βελτιώνουν την διάθεση και μας αναζωογονούν. Φέτες λεμονιού  και  πορτοκαλιού μέσα σε νερό που βράζει θα φέρουν την άνοιξη  στον χώρο και στην ψυχή  μας. Αγνά αιθέρια έλαια γκρέιπφρουτ,  περγαμόντο, τριαντάφυλλο στο λύχνο θα κάνουν την ενέργεια και την ψυχολογία μας να ανέβει.

Τα κλωναράκια φασκόμηλου κάτω από το πατάκι της εισόδου θα μας προστατέψουν από την εισροή αρνητικών ενεργειών στον χώρο μας.

Και αφού χαρίσουμε στον εαυτό μας  ένα απολαυστικό αφρόλουτρο μπορούμε να φτιάξουμε ένα αποτοξινωτικό λάδι σώματος* με αιθέρια έλαια και να κάνουμε επάλειψη στο σώμα μας:

50mlαμυγδαλέλαιο
10σταγόνες δενδρολίβανο
10στ. λεμόνι
10στ. άρκευθο

Ας αναγεννηθούμε κι εμείς μαζί με την φύση κι ας  χαρίσουμε στους διπλανούς μας  ένα μεγάλο χαμόγελο ….κάποια στιγμή θα επιστρέψει σε εμάς!

*(Προσέχουμε πάντα τα λάδια και τα αιθέρια να είναι φυτικά και δεν τα εφαρμόζουμε σε περίοδο εγκυμοσύνης και σε περιπτώσεις υπέρτασης και χρόνιων προβλημάτων χωρίς την συμβουλή ειδικού)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου