Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Feng-shui και παιδιά



Από την στιγμή κιόλας που μαθαίνουμε ότι σε λίγους μήνες μια καινούρια ζωή θα έρθει, αρχίζουμε και σκεφτόμαστε πιο  είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε στον χώρο μας για να την υποδεχθούμε…ας δούμε λοιπόν μερικές πρακτικές συμβουλές σύμφωνα με τις αρχές της ενεργειακής χωροθεσίας

Έπιπλα

Η κούνια και  μετέπειτα το κρεβάτι του παιδιού πρέπει να βρίσκονται σε σημείο που να βλέπουν προς  την πόρτα χωρίς όμως να είναι σε απόλυτη ευθεία με αυτήν (λοξά και απέναντι).

Πίσω από το κρεβάτι φροντίζουμε να υπάρχει τοίχος ώστε να δίνουμε  αίσθημα  σταθερότητας και ασφάλειας στο μικρό μας, Αν αυτό δεν είναι  εφικτό μπορούμε να βάλουμε ένα έπιπλο, μια πρακτική συρταριέρα πιθανότατα, ώστε να μην αφήσουμε το προσκέφαλο «απροστάτευτο»

Χρώματα


Ροζ ή μπλε; Όχι απαραίτητα….Η βασική μέριμνα μας είναι τα χρώματα που θα επιλέξουμε να βοηθούν στην χαλάρωση του σώματος και του πνεύματος….οι επιλογές μας λοιπόν αυξάνονται .Ήπιες αποχρώσεις του πράσινου, λιλά ακόμη και αχνό κίτρινο ταιριάζουν απόλυτα στο παιδικό υπνοδωμάτιο.
Μεγαλώνοντας βέβαια ο χώρος θα χρησιμοποιηθεί και για μελέτη. Οπότε μπορούμε τότε να ενισχύσουμε το τμήμα του δωματίου που προορίζεται για μελέτη με πιο έντονα χρώματα , σε μικρή πάντα ποσότητα, για να ενισχύσουμε την συγκέντρωση και την ενεργητικότητα.

Υφάσματα


Όσο πιο φυσικά τόσο καλύτερα…το βαμβάκι και το λινό είναι ιδανικές επιλογές. Μην ξεχνάμε επίσης  ότι πρέπει να είναι  και πρακτικά καθώς τα υφάσματα στο παιδικό δωμάτιο λερώνονται συχνά. Οπότε φροντίστε να πλένονται εύκολα και  οι μοκέτες να μην βρίσκονται κάτω από βαριά έπιπλα ώστε να μπορείτε να τις αφαιρείτε με ευκολία.

Αρώματα


Τα αιθέρια έλαια της λεβάντας και του ρωμαϊκού χαμομηλιού χαλαρώνουν και κατευνάζουν. Δύο σταγόνες λεβάντας στο μαξιλάρι χαρίζουν ήρεμο και αναζωογονητικό ύπνο. Αν χρησιμοποιείτε λύχνο καύσης φροντίστε να το βάλετε σε σημείο που το μωράκι σας δεν μπορεί να φτάσει! Αν υπάρχει πρεβάζι ή μπαλκόνι στο παιδικό δωμάτιο καλή ιδέα είναι να βάλουμε  γλάστρες βασιλικού και λεβάντας που μυρίζουν υπέροχα και απωθούν τα κουνούπια!

Αλεξανδρή Στέλλα
Σύμβουλος ενεργειακής χωροθεσίας
Rainy2002@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου