Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Λίγα λόγια για την ενεργειακή χωροθεσία (feng-shui)

 
                  
«Δείξε μου το σπίτι σου, να σου πω ποιος είσαι»

Ο χώρος που κατοικούμε αντικατοπτρίζει την ψυχολογική μας κατάσταση, τα ενδιαφέροντά μας και δίνει συνήθως μια πρώτη ιδέα  για τον χαρακτήρα μας.

Άρα εμείς είμαστε εκείνοι που διαμορφώνουμε την εικόνα του προσωπικού μας χώρου ή μήπως συμβαίνει και το αντίστροφο;

Σαν σύμβουλος ενεργειακής χωροθεσίας αντιμετωπίζω την διακόσμηση/διαρρύθμιση του σπιτιού με τρόπο ολιστικό:
Δεν είμαστε μονάδες που ζούμε ανεξάρτητα από τον υπόλοιπο κόσμο-σύμπαν-φύση-κοινωνία. Προβλήματα, ατυχίες ή  δυσκολίες που τυχόν αντιμετωπίζουμε στην ζωή μας συνδέονται πολλές φορές με τον χώρο που ζούμε και εργαζόμαστε. Μια ισορροπημένα λοιπόν σχεδιασμένη κατοικία/επαγγελματική στέγη με «φιλικό» προς τους ενοίκους της περιβάλλοντα χώρο και τους κατάλληλους συμβολισμούς  αποτελεί  χρήσιμο βοηθό στη ζωή μας.

Τα πάντα γύρω μας είναι ενέργεια, chi για τους κινέζους, πράνα για την ινδική φιλοσοφία. Όταν λέμε ενέργεια δεν αναφερόμαστε σε κάτι μαγικό, επειδή δεν το βλέπουμε…ηλεκτρομαγνητικά κύματα, δονήσεις της γης, ο τρόπος λειτουργίας  του οργανισμού μας, σκέψεις και άνθρωποι που μας επηρεάζουν, όλα αυτά είναι κομμάτι της ενέργειάς μας. Όταν λοιπόν την εμποδίζουμε να ρέει ή κινείται πολύ γρήγορα  αντίστοιχα κι εμείς «κολλάμε» ή νοιώθουμε ότι τρέχουμε χωρίς αντίκρισμα..

Τι εξετάζουμε λοιπόν σε ένα χώρο προκειμένου να αξιολογήσουμε την κατάσταση;

Σχήμα κάτοψης.
Γειτονικά κτίρια
Περιβάλλον χώρος
Ιστορία κτιρίου/διαμερίσματος.
Γεωπαθητικό στρες
Ενεργειακό χάρτη
Κύρια είσοδος

Και τι Εργαλεία χρησιμοποιούμε προκειμένου να πετύχουμε τον  επιθυμητό στόχο;
Κρυστάλλους/ημιπολύτιμους λίθους
Μπουκάλια Aura soma
Συμβολικά αντικείμενα ( κινέζικο feng-shui,ελληνική μυθολογία, προσωπικοί συμβολισμοί)
Ενεργειακό καθαρισμό.
Αιθέρια έλαια
Χρώματα
Φυτά

Πριν από οποιαδήποτε παρέμβαση /πρόταση προηγείται διεξοδική συζήτηση   ώστε να γνωρίσουμε τόσο τις ανάγκες όσο και τις προτιμήσεις του ενδιαφερόμενου, για  να  καταφέρουμε τελικά να δημιουργήσουμε ένα όμορφο και λειτουργικό χώρο που να προσφέρει ασφάλεια και άνεση.

Αλλάζοντας τον χώρο μας …μπορούμε να αλλάξουμε  την τύχη μας…ας δείξουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, στο σύμπαν και στην ειδικό!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου