Σάββατο, 14 Ιουλίου 2012

Ενεργειακή προστασία στον χώρο εργασίας μας 


Στον χώρο που εργαζόμαστε τις περισσότερες φορές δεν έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε τους ανθρώπους με τους οποίους θα ερχόμαστε  σε επαφή , είτε πρόκειται για πελάτες, για συναδέλφους ή για τον προϊστάμενο μας. Οπότε οι πιθανότητες ν να βρεθούμε σε ένα «εχθρικό» ενεργειακά περιβάλλον είναι αρκετά αυξημένες. Για να δούμε λοιπόν  μερικούς διακριτικούς  τρόπους προστασίας που να μπορούν να εφαρμοστούν στον εργασιακό  μας χώρο:

  • Λευκός χαλαζίας: Πρόκειται για έναν κρύσταλλο με ισχυρή θεραπευτική και προστατευτική δύναμη. Τον τοποθετούμε σε ένα σημείο ώστε να βρίσκεται ανάμεσα σε εμάς και τους ανθρώπους που ερχόμαστε σε επαφή. Μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε σαν πρες παπιέ  ή διακοσμητικό στοιχείο.
  • Μαύρη τουρμαλίνη: Εξαγνίζει την αρνητική ενέργεια και την μετασχηματίζει σε ελαφρύτερη δόνηση. Επίσης απορροφά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κι έτσι είναι ιδανική για τοποθέτηση δίπλα σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές.
  • Ενεργειακά σπρέι: Στο εμπόριο υπάρχουν σπρέι που αποτελούνται από μίγματα βοτάνων, αιθερίων ελαίων ή ελιξήρια κρυστάλλων με στόχο να εξισορροπούν και να καθαρίζουν την ενέργεια του χώρου. Μπορείτε να προμηθευτείτε κάποιο από αυτά και να ψεκάζετε μια μικρή ποσότητα στον χώρο εργασία σας.
  • Δελφίνια: Τα δελφίνια είναι ένα ισχυρό προστατευτικό σύμβολο. Μπορείτε να εκτυπώσετε μία εικόνα ή να αγοράσετε έναν πίνακα με θέμα τα δελφίνια και να τον τοποθετήσετε στον τοίχο πίσω από την καρέκλα που κάθεστε. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε έναν χρήσιμο βοηθό όταν μπαίνουν στον χώρο σας άνθρωποι με εχθρικές προς το άτομο σας διαθέσεις.
  • Διαλογιστική προστασία: Αν νοιώθετε πως κινδυνεύετε από ενεργειακή επίθεση, οραματιστεί τε ότι σας περιβάλλει λευκό φως. Καθώς στην δουλειά μπορεί να είναι δύσκολο να κλείσετε τα μάτια και να απομονωθείτε, προσπαθήστε να καθίστε όσο πιο άνετα μπορείτε με την πλάτη ίσια και εστιάστε το βλέμμα σας σε ένα σταθερό σημείο. Οραματιστείτε ότι σας λούζει  φωτεινό λευκό φως και σας περιβάλλει με την εξαγνιστική του δύναμη. Οραματιστείτε ότι το φως αυτό αποτελεί την απόλυτη ασπίδα προστασίας και τίποτα δεν μπορεί να την διαρρήξει.
  • Αναπνοή: Ο έλεγχος της αναπνοής μας είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο ελέγχου του σώματος μας. Όταν νοιώθετε το άγχος να σας καταβάλλει ή τα αρνητικά σχόλια ενός συναδέλφου να σας φτάνουν στα όρια σας, εστιάστε στην αναπνοή. Παρακολουθήστε τον ρυθμό και το βάθος της. Σε έντονες καταστάσεις η αναπνοές μας είναι ρηχές και ασυντόνιστες. Πάρτε μια βαθειά εισπνοή από την μύτη και εκπνεύστε από το στόμα. Προσπαθήστε να εκτείνετε όσο γίνεται περισσότερο εισπνοή και εκπνοή, ώστε ο εγκέφαλος να οξυγονωθεί και να πάρετε την σωστή απόφαση.

  • Αν έχετε λίγο χρόνο απομονωθείτε, έστω και στην τουαλέτα. Πάρετε τρεις κοφτές εισπνοές από την μύτη και εκπνεύστε βαθειά από το στόμα. Επαναλάβετε την διαδικασία μέχρι να νοιώσετε καλύτερα.

Αλεξανδρή Στέλλα
Σύμβουλος ενεργειακής χωροθεσίας
Rainy2002@gmail.com

 

 Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου