Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ενεργειακές συμβουλές για τα Χριστούγεννα της κρίσης...



Φροντίζουμε το σπίτι μας να αποπνέει μια αύρα αφθονίας. Τα γλυκά και όλα τα καλούδια που θα αγοράσουμε ή θα φτιάξουμε για τις γιορτές, μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε καλαίσθητες  πιατέλες στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία μας. Ένα όμορφα στολισμένο τραπέζι στέλνει την ανάλογη δόνηση στο σύμπαν. Ιδανικοί συμβολισμοί για την προσέλκυση της αφθονίας είναι επίσης το ρόδι και το κέρας της Αμάλθειας.

Στολίζοντας το σπίτι μας για τις γιορτές , τονίζουμε αρκετά το γιάνγκ στοιχείο της φωτιάς: Φωτάκια, κόκκινα διακοσμητικά κλπ. Ας προσέξουμε λίγο λοιπόν για να μην "κάψουμε" την εορταστική ατμόσφαιρα.Μπορούμε να προσθέσουμε στοιχεία που εκπροσωπούν το νερό για να μειώσουμε την επίδραση όπως συντριβάνια, μπωλ με νερό και αποχρώσεις του μπλε.

Τις μέρες αυτές είναι πιθανόν να υποδεχθούμε κόσμο στο σπίτι μας. Τα αιθέρια έλαια του πορτοκαλιού, της κανέλας και του περγαμόντου δημιουργούν αίσθηση οικειότητας και βελτιώνουν την διάθεση. Είναι λοιπόν τα ιδανικότερα αρώματα για να κάνουμε τους δικούς μας ανθρώπους να νοιώσουν σαν το σπίτι τους. Εναλλακτικά  μπορείτε να τοποθετήσετε φέτες πορτοκαλόφλουδας στο σώμα του καλοριφέρ ή να βάλετε ένα κατσαρολάκι με νερό στο μάτι της κουζίνας και να ρίξετε μέσα ξυλαράκια κανέλας ,γαρύφαλλου και φέτες πορτοκαλιού. Όταν θα αρχίσει να βράζει το σπίτι σας θα γεμίσει με τις υπέροχες μυρωδιές των βοτάνων.

Και πάνω από όλα διατηρούμε  την αισιοδοξία μας , στο μέτρο του δυνατού και χαμογελάμε...κρίση είναι θα περάσει!


1 σχόλιο: