Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

Ας υποδεχθούμε την νέα χρονιά!
Για να υποδεχθούμε την καινούρια χρονιά όπως της αξίζει πρέπει να έχουμε κλείσει τους λογαριασμούς μας με την παλιά...γι΄αυτό λοιπόν καθαρίζουμε ενεργειακά τον χώρο μας  ώστε να εξαλείψουμε τις αρνητικές δονήσεις και "κάνουμε χώρο" σε νέες ενέργειες!

Ένας εύκολος και προσιτός τρόπος είναι το λιβάνισμα. Ο καπνός  ως εξαγνιστικό εργαλείο χρησιμοποιείται αιώνες τώρα από διαφορετικούς πολιτισμούς και θρησκείες. Μπορούμε αντί για το κλασικό λιβάνι να κάψουμε αντίστοιχα αρωματικά μίγματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μοσχολίβανο ή φασκόμηλο. Προσωπικά αρκετά συχνά χρησιμοποιώ κλαράκια φασκόμηλου που προορίζονται για αφέψημα και τα βρίσκω πια σχεδόν παντού.  Παίρνω ένα στα χέρια μου, το ανάβω με τον αναπτήρα  φυσώντας ελαφρά σε περίπτωση που έχει ανάψει φλόγα και όταν αρχίζει να καπνίζει ξεκινάω την παρακάτω διαδικασία:

Κινούμαστε δεξιόστροφα  μέσα στον χώρο ξεκινώντας από το κέντρο του ή την είσοδο και καταλήγοντας  στο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε. Κατά την διάρκεια αφήνουμε ένα παράθυρο ανοιχτό για να μπαίνει φρέσκος αέρας. Περνάμε περιμετρικά  με τον καπνό τις κάσες από πόρτες και παράθυρα  Σε σκοτεινά σημεία και γωνίες επιμένουμε λίγο παραπάνω. Είμαστε απόλυτα προσηλωμένοι σε αυτό που κάνουμε, αφήνοντας το ένστικτό μας να μας οδηγήσει σε πια σημεία του σπιτιού πρέπει να παραμείνουμε περισσότερο. Όταν αισθανθούμε ότι η διαδικασία καθαρισμού τελείωσε., αδειάζουμε το καρβουνάκι και τα υπολείμματα απ’ ό,τι έχουμε χρησιμοποιήσει  στην λεκάνη της τουαλέτας και τραβάμε το καζανάκι. Αν θέλουμε  μετά να κάνουμε και οι ίδιοι μπάνιο ή απλώς να πλένουμε τα χέρια μας, αφήνοντας να τρέξει άφθονο νερό. Αερίζουμε καλά το σπίτι και απολαμβάνουμε την νέα του ενέργεια!

Μετά το πέρας του καθαρισμού, μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ένα βαποριζατέρ με νερό και να ψεκάσουμε τον χώρο μας για εξισορρόπηση των ενεργειών.


Καλή χρονιά να έχουμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου