Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Τα εννέα κινέζικα νομίσματα





Τα βλέπουμε να αιωρούνται  σε εισόδους καταστημάτων, κρεμασμένα σε πόρτες και τοίχους.  Για ποιο λόγο όμως βρίσκονται εκεί; Τα εννέα αυτά κινέζικα νομίσματα δεμένα με κόκκινη κλωστή θεωρούνται για το Feng-Shui  ισχυρό σύμβολο πλούτου , μαγνήτης  καλής τύχης ,ευημερίας και προστατευτικό αντικείμενο.
Τα στρογγυλά μεταλικά νομίσματα , αρχικά με κύκλο στην μέση και στην συνέχεια με τετράγωνο (σχήμα που βοηθούσε στην εύκολη αποθήκευση και μεταφορά τους) ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται στην Κινα το 350 πΧ. Κατασκεύαζονταν από μίγματα μετάλλων όπως ο χαλκός κι ο  κασσίτερος,  από ορείχαλκο, μπρούντζο, σίδηρο και σπανιότερα από χρυσό και ασήμι.Το στρογγυλό τους σχήμα θεωρείται ότι συμβολίζει τον ουρανό , χωρίς αρχή και τέλος, που αγκαλιάζει την γη ,την τετράγωνη δηλαδή  τρύπα στην μέση.
Η μία μεριά του νομίσματος έχει χαραγμένα 4 ιδεογράμματα τα οποία σχετίζονται με τους αυτοκράτορες της δυναστείας από την οποία προέρχεται και είναι η όψη που εκπροσωπεί την γιανγκ ενέργεια. Η άλλη μεριά έχει δύο ιδεογράμματα και εκπροσωπεί την ενέργεια γιν. Κατά την τοποθέτηση των νομισμάτων επιλέγουμε η γιάνγκ μεριά τους να είναι  προς τα έξω , ώστε να στείλουμε μήνυμα δράσης και να δηλώσουμε την επιθυμία μας για αφθονία και ευημερία.Τα νομίσματα που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας είναι αντίγραφα των αρχαίων αυτών νομισμάτων και μπορεί να είναι κατασκέυασμενα  από διάφορα  υλικά. Καλό είναι να επιλέγουμε από ορείχαλκο ή μπρούντζο ώστε να έχουμε καθαρή την ενέργεια του στοιχείου του μετάλλου.

Τα νομίσματα αυτά τα συναντάμε δεμένα με κόκκινη κλώστή σε συνδυασμό των τριών των έξι και των εννέα. Το κόκκινο χρώμα έχει επιλεγεί καθως θεωρείται τυχερό και συνδέεται με την ευημερία. Τα πιο ισχυράTo  9  στην κινέζικη αριθμολογία είναι ο αριθμός της ολοκλήρωσης.Κάθε ένα από αυτά τα νομίσματα αναφέρεται σε μία από τις γενιές των  9 αυτοκρατόρων της δυναστείας των Ching, της πιο κραταιάς; δυναστείας της Κίνας. θεωρούντα εκείνα  της  δυναστείαςτων Ching.

Και αφού μάθαμε τα βασικά σημεία της  ιστορία τους ας δούμε που τα τοποθετούμε
Κάτω από το χαλάκι της εισόδου για να δηλώσουμε ότι στο συγκεκριμένο σπίτι καλωσορίζουμΣε συσκευές φαξ, υπολογιστές για να προσεκύσουμε επαγγελματικές ευκαιρίες.ε τον πλούτο
Στο πορτοφόλι μας για να είναι πάντα γεμάτο.
Πίσω από την καρέκλα του γραφείου μας ή στον τοίχο πίσω από αυτό, για προστασία και προσέλκυση ευνοικής ενέργειας.

Στην Νοτιοδυτική πλευρά ,για να προσελκύσουμε τύχη αλλά και ανθρώπους που θα μας βοηθούν.
Στην βορειοδυτική πλευρά που σχετίζεται με τον πλούτο.
Τα όσα αναφέρονται εδώ είναι γενικές οδηγίες.Μια ολοκληρωμένη μελέτη του χώρου μας θα μας δώσει ένα αρμονικό αποτέλεσμα καθώς ο τομέας του πλούτου δεν είναι ανεξάρτητος από τους άλλους τομείς της ζωής μας.
Όταν επιλέγουμε ένα συμβολικό αντικείμενο για να ενεργοποιήσουμε έναν τομέα, καλό είναι  να το εντάσσουμε στην γενικότερη διακόσμηση του σπιτιού , ώστε να μην είναι παράταιρο και δυσαρμονικό.
Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι κανείς  και κανένα αντικείμενο δεν μπορεί να αλλάξει την ζωή μας με το μαγικό του ραβδάκι. Βάζουμε την πρόθεσή μας, δηλώνουμε ξεκάθαρα την επίθυμία μας , δουλεύουμε για τους στόχους μας και ακολουθούμε την ροή της ενέργειας που εμείς οι  ίδιοι θέσαμε σε κίνηση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου