Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015

Διακοπές και Feng Shui :Συμβουλές για να περάσουμε ακόμη καλύτερα
Το καλοκαίρι έχει επισήμως ξεκινήσει  και η ώρα των πολυπόθητων διακοπών έφτασε. Είτε πρόκειται για μια σύντομη απόδραση είτε για πολυήμερες διακοπές μπορούμε να ακολουθήσουμε μερικές απλές συμβουλές για να κάνουμε τις μέρες αυτές ακόμη πιο ξέγνοιαστες.

Τι δεν πρέπει να λείπει από την βαλίτσα μας

Αιθέριο έλαιο λεβάντας που μας χαλαρώνει και εξισορροπεί την ενέργεια
 και αιθέριο έλαιο γερανιού για προστασία. Μπορούμε να  αναμίξουμε μερικές σταγόνες   με νερό σε ένα ψεκαστηράκι, ώστε να αρωματίσουμε τον χώρο που θα μείνουμε ή απλώς να ρίξουμε ένα – δυο σταγόνες σε ένα μαντηλάκι και να το έχουμε μαζί μας για να το μυρίζουμε όταν νοιώθουμε την ανάγκη.

Αν το φετινό καλοκαίρι σκοπεύουμε να αναζητήσουμε τον έρωτα, ένας κρύσταλλος  ροζ χαλαζία θα είναι πολύτιμος βοηθός ( είτε σε κόσμημα είτε σε σχήμα καρδιάς  ακουμπισμένος δίπλα στο κρεβάτι μας ή ακόμη και στην τσέπη μας). Ο συγκεκριμένος κρύσταλλος έλκει δονήσεις αγάπης.

Φροντίζουμε να πάρουμε μερικά φουλάρια, που θα τα χρειαστούμε για να καλύψουμε τον  καθρέφτη ή την τηλεόραση- που ενδεχομένως θα βρίσκεται απέναντι από το κρεβάτι μας- όταν κοιμόμαστε. Ο καθρέφτης έχει την ιδιότητα να αντανακλά την ενέργεια και να την διαχέει, γεγονός που προκαλεί ανήσυχο ύπνο.

Στην διαδρομή

Πολύτιμος βοηθός μας ειδικά αν έχουμε μακρινό ταξίδι ,είναι το αιθέριο έλαιο μέντας. Μας τονώνει και μας αναζωογονεί. Φροντίζουμε να έχουμε ένα μπουκαλάκι μαζί μας ώστε να το μυρίσουμε όταν νιώσουμε αδυναμία ή εξάντληση.

Αν ταξιδεύουμε με αυτοκίνητο μπορούμε να τοποθετήσουμε αποξηραμένο πεντάνευρο ( είδος βοτάνου ) για απώθηση αρνητικών ενεργειών ώστε να έχουμε ένα ασφαλές ταξίδι.

Στην διάρκεια των διακοπών θα βρεθούμε σε διαφορετικά μέρη και θα έρθουμε σε επαφή με πολύ κόσμο. Ας φροντίσουμε λοιπόν να είμαστε ενεργειακά προστατευμένοι με την βοήθεια των βοτάνων και των κρυστάλλων

Βερβένα: Κρεμάστε ένα σακουλάκι με αποξηραμένο βότανο Βεβρβένας πάνω σας ή βάλτε το στην τσέπη σας για προστασία. Λειτουργεί σαν φυλακτό.
Ματζουράνα: Βάλτε αποξηραμένη ματζουράνα στις τσέπες ή στην τσάντα σας για προστασία.
Τυρκουάζ: Πρόκειται για κρύσταλλο που προστατεύει από την βασκανία και τα ατυχήματα. Μπορούμε να το φορέσουμε στο λαιμό σαν κόσμημα για να απωθεί τις αρνητικές δονήσεις.


Φτάνοντας  στον προορισμός μας

Αερίζουμε καλά , αφήνουμε τις βρύσες να τρέξουν και ανάβουμε τα φώτα  για λίγη ώρα. Η διαδικασία αυτή θα ανανεώσει την ενέργεια του χώρου. Ειτε πρόκειται για δωμάτιο ξενοδοχείου που έχει χρησιμοποιηθεί από πολύ κόσμο είτε για ένα εξοχικό σπίτι που είναι για καιρό κλειστό και η ενέργεια έχει μείνει στάσιμη.

Τακτοποιούμε τα πράγματά μας, ώστε σιγά-σιγά να η δική μας  ενέργεια να πλημμυρίσει τον χώρο. Είναι καλή στιγμή να ψεκάσουμε το χώρο με το μίγμα νερού και  αιθερίων ελαίων.

Επιτρέπουμε στα παιδιά μας να επιλέξουν μόνα τους το σημείο που θα κοιμηθούν, καθώς  είναι αρκετά ευαίσθητα στις ενέργειες και εύκολα μπορούν να αναγνωρίσουν το ιδανικό για εκείνα σημείο!


Κοιταζόμαστε στον καθρέφτη και χαρίζουμε ένα πλατύ χαμόγελο στον εαυτό μας και το σύμπαν και απολαμβάνουμε την μικρή καλοκαιρινή μας ανάπαυλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου