Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2016

FENG -SHUI και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΜΕΡΟΣ Α
Όταν  όλοι οι  τομείς  της ζωής βρίσκονται σε σχετική  αρμονία είναι επόμενο  και εμείς να αισθανόμαστε ισορροπημένοι, δημιουργικοί και πλήρεις.. Ένα σημαντικό  κομμάτι  αυτού του πάζλ είναι η εργασία μας.
Εάν είμαστε από τους τυχερούς που εργαζόμαστε το ένα τέταρτο τουλάχιστον της ημέρας μας το αφιερώνουμε εκεί. Γιατί λοιπόν να μην περνάμε όσο το δυνατόν καλύτερα;
Στην συνέχεια θα δώσουμε  συμβουλές που εφαρμόζονται στην πλειονότητα των  εργασιακών  χώρων αλλά και τρόπους  που θα ενισχύσουν τις προσπάθειές μας για αναζήτηση  εργασίας.


Διαρρύθμιση εργασιακού χώρου

Είτε πρόκειται για γραφείο είτε για πάγκο εργασίας, πίσω από την πλάτη μας  ιδανικά πρέπει  να βρίσκεται τοίχος. Κάτι τέτοιο μας παρέχει  ασφάλεια και υποστήριξη. Έτσι προσηλωνόμαστε ευκολότερα στους επαγγελματικούς μας στόχους.
Σημαντικό είναι να έχουμε οπτική επαφή με την πόρτα εισόδου.Το καταλληλότερο σημείο είναι λοξά και απέναντι. Με μία τέτοια τοποθέτηση έχουμε έλεγχο της εισόδου και εξόδου από τον  χώρο μας ,χωρίς όμως να γινόμαστε απευθείας δέκτες του ενεργειακού πεδίου των εισερχομένων.
Αποφεύγουμε να εργαζόμαστε απέναντι από αιχμηρές γωνίες
( από κολώνες , έπιπλα κλπ)  οι οποίες λειτουργούν σαν αρνητικά  ενεργειακά βέλη. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε εκνευρισμό και έλλειψη συγκέντρωσης. Αν δεν μπορούμε να μετακινήσουμε το γραφείο μας τοποθετούμε ένα φυτό εσωτερικού χώρου ανάμεσα σε εμάς και την γωνία  ώστε να αμβλύνει την επίδραση αυτή.
Δεν τοποθετούμε το γραφείο μας κάτω από δοκάρια οροφής. Κάτι τέτοιο συμβολικά είναι σαν να παραμονεύει συνεχώς πάνω από το κεφάλι μας μια απειλή ή ένα πρόβλημα.
Το λογότυπο της επιχείρησης/γραφείου μας φροντίζουμε να είναι φωτεινό και ευανάγνωστο. Στέλνουμε συμβολικά το μήνυμα ότι θέλουμε να πετύχουμε.
Για αύξηση εσόδων τοποθετούμε κρύσταλλο κιτρίνη στο ταμείο ή το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.
Γραφείο στο σπίτι


‘Οταν εργαζόμαστε από το  σπίτι είναι πολύ εύκολο να χαθεί ο διαχωρισμός προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Για να μην συμβεί αυτό φροντίζουμε να οριοθετήσουμε τον χώρο εργασίας μας.
Εάν δεν έχουμε χωριστό δωμάτιο μπορούμε να επιλέξουμε μια γωνία στο σαλόνι μας και να διαμορφώσουμε εκεί τον εργασιακό μας χώρο, διατηρώντας τον τακτοποιημένο και καθαρό. Το απαλό κίτρινο και το χρώμα της μέντας είναι ιδανικά για αυτό το σημείο του σπιτιού.
Υπνοδωμάτιο και εργασία δεν συνδυάζονται. Δεν θέλουμε να χασμουριόμαστε όταν δουλεύουμε ούτε να σκεφτόμαστε την δουλειά όταν ετοιμαζόμαστε για ύπνο. Αν δεν έχουμε άλλη επιλογή μπορούμε να κάνουμε τον διαχωρισμό με ένα παραβάν ή ένα ψευδότοιχο.
Αν δεχόμαστε πελάτες ή συνεργάτες στον χώρο μας φροντίζουμε να αερίζουμε συχνά για να ανανεώνεται η ενέργεια του χώρου. Δεν θέλουμε τα ζητήματα της δουλειάς να μας απασχολούν και τις υπόλοιπες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου