Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017

ΦΥΤΑ ΚΑΙ FENG SHUI: Ευημερία και Βελτιωση ατμόσφαιραςΒελτίωση της ατμόσφαιρας του σπιτιού

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία: Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Διευκολύνουν και απλοποιούν την καθημερινότητα μας αλλά δεν παύουν να δημιουργούν ηλεκτρομαγνητικά πεδία που επιβαρύνουν την υγεία μας αλλά και το ενεργειακό μας πεδίο. Τα φυτά εσωτερικού χώρου έχουν την ιδιότητα να απορροφούν μέρος της ακτινοβολίας,βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής μας.Επιλέγουμε να τα τοποθετήσουμε δίπλα στην πηγή της ακτινοβολίας όπως η τηλεόραση και οι υπολογιστές.
Προεξέχουσες γωνίες: Οι μυτερές γωνίες είτε προέρχονται από έπιπλα είτε από κολώνες του σπιτιού παράγουν «κοφτερό» τσι που βαραίνει την ατμόσφαιρα του σπιτιού και δημιουργεί εντάσεις. Τοποθετούμε στα σημεία αυτά θαμνώδη φυτά για να αμβλύνουμε την ενέργεια.
Σκάλες: Οι καθοδικές  σκάλες που οδηγούν στην είσοδο του σπιτιού μας προκαλούν την γρήγορη ροή της ενέργειας και διαρρέουν την ενέργεια προς τα έξω.Τοποθετούμε ένα πυκνό φυλλώδες φυτό στην βάση της σκάλας για να αναχαιτίσουμε την ροή αυτή.
Ποιότητα αέρα: Τα χημικά προιόντα,οι ατμοσφαιρικοί ρύποι και τα συνθετικά υλικά μπορούν να επιβαρύνουν με τις αναθυμιάσεις τους την ατμόσφαιρα του σπιτιού μας. Για να έχουμε λοιπόν την ζωτική μας ενέργεια σε υψηλά επίπεδα επιστρατεύουμε τους φυσικούς ιονιστές …τα φυτά εωτερικού χώρου. Δράκαινα, σανσιβέρια και σπαθίφυλλο είναι τα ιδανικά φυτά για να βελτιώσουν την ποιότητα του αέρα.


 Αφθονία και ευημερία

Χρυσάνθεμα: Στην ανατολική κουλτούρα είναι τα φυτά που συνδέονται με την χαρά και την ευζωία .Υπάρχουν σε διάφορά χρώματα που θα ομορφύνουν το μπαλκόνι και την ζωή σας.
Κρασούλα: Το φυτό της αφθονίας. Ιδανικά τοποθετείται στην βορρινή ή νοτιοανατολική πλευρά του σπιτιού. Εναλλάκτικά μπορούμε τνα την τοποθετήσουμε στην είσοδο του σπιτιού. Φροντίστε το να αναπτυχθεί και να φέρει μαζί του ευημερία για όλη την οικογένεια.Ιδανικό φυτό και για επαγγελματικούς χώρους.
Βασιλικός: Ένα φυτό που βρίσκεται από παλιά στις αυλές και τα μπαλκόνια μας κι όχι άδικα. Ιερό φυτό για τον Χριστιανισμό Συνδεεται με τον πλούτο και την ευημερία.
Ροδιά: Παραδοσιακά την Πρωτοχρονιά σπάμε ένα ρόδι για να έχουμε αφθονιά όλο τον χρόνο. Η ροδιά φέρνει αρμονία και ισσοροπία. Οι καρποί της συμβολίζουν τον πλούτο. Μπορούμε να τοποθετήσουμε μια καλλωπιστική ροδιά σε γλάστρα σε οποιοδήποτε σημείο για να έχουμε εύνοια στην ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου