Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Πες μου το χρώμα σου να σου πω ποιος είσαι!



Η επιλογή των χρωμάτων δεν είναι ποτέ τυχαία. Είτε πρόκειται για το ντύσιμο είτε για την διακόσμηση του σπιτιού μας. Τα χρώματα εκπέμπουν εγκεφαλικά σήματα που επηρεάζουν την ισορροπία του οργανισμού  μας. Επιλέγουμε λοιπόν τι θα φορέσουμε ανάλογα με την ψυχολογική μας κατάσταση. Είτε για να την εξωτερικεύσουμε είτε για να την αντιστρέψουμε. Για να δούμε λοιπόν τι «σημαίνουν» μερικά από τα πιο διαδεδομένα χρώματα:

Μαύρο: Εσωστρέφεια , αυστηρότητα, μυστικοπάθεια. Εκπέμπει βέβαια  και σοβαρότητα γεγονός που το κάνει κατάλληλο,σε μικρή ποσότητα ,για μια επαγγελματική εμφάνιση. Μην ξεχνάτε όμως ότι το μαύρο  είναι πρακτικά  η απορρόφηση όλων των υπόλοιπων χρωμάτων…μην χαθείτε λοιπόν στο πλήθος υπερβάλλοντας με τα μαύρα ρούχα.

Κόκκινο:  Παραδοσιακά συμβολίζει το πάθος και την ενεργητικότητα. Η κατάχρηση του όμως οδηγεί σε νευρικότητα και συγκρούσεις. Μερικές κόκκινες πινελιές στο σπίτι μας ( διακοσμητικά αντικείμενα, μαξιλάρια , ριχτάρια) θα μας θέσουν σε εγρήγορση και θα βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων μας. Αν σκοπεύετε να εντυπωσιάσετε , ένα κόκκινο αξεσουάρ θα σας βοηθήσει σίγουρα.

Πορτοκαλί: Προάγει την επικοινωνία  και δημιουργεί αίσθηση οικειότητας. Κατάλληλο χρώμα για το καθιστικό μας και για χώρους κοινωνικής συναναστροφής. Όταν έχουμε κακή διάθεση ένα πορτοκαλί ρούχο θα μας κάνει να σκάσουμε ένα μικρό η και μεγάλο χαμόγελο!

Πράσινο: Συνώνυμο της αρμονίας και της χαλάρωσης. Ιδανικό για μία συνάντηση διαπραγμάτευσης και επίτευξης συμφωνίας. Κατάλληλο και για υπνοδωμάτιο και γενικότερα για χώρους όπου επιθυμούμε ήρεμη ατμόσφαιρα.


Μωβ:  Το χρώμα του πνεύματος και των αναζητήσεων. Οι ανοιχτές αποχρώσεις του θα προσδώσουν μια αέρινη αύρα στο ντύσιμό μας. Ιδανικό για χώρους διαλογισμού και μελέτης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου