Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Aνανεώνουμε την ενέργεια …προσελκύουμε το καινούριο




Μπορεί να έχουμε ένα καθαρό και τακτοποιημένο σπίτι , με όμορφα χρώματα και έπιπλα….όταν όμως ανοίξουμε τις ντουλάπες ένας καινούριος κόσμος ανοίγεται μπροστά μας.

 Ελάτε τώρα, μη μου πείτε ότι δεν υπάρχουν κουτιά με ανακατεμένα αντικείμενα που κάποια στιγμή θα ξεκαθαρίσετε, ρούχα που δεν θα τα φορέσετε ποτέ, ληγμένα τρόφιμα στο ντουλάπι της κουζίνας και σχεδόν άδεια βάζα που πλέον δεν αναγνωρίζετε το περιεχόμενό τους;

Ήρθε  η ώρα όλα αυτά να πάψουν...τακτοποιούμε και ξεφορτωνόμαστε προκειμένου να δεχτούμε καινούρια  γεγονότα στη ζωή μας. Ειδικά εάν μας ενδιαφέρει ένας νέος έρωτας, αφήνουμε λίγο ελεύθερο χώρο στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, προκειμένου να υποδεχθεί τα ρούχα του άλλου μας μισού...όποτε και να έρθει.

Παίρνουμε τρία κουτιά: Στο ένα βάζουμε αυτά που σίγουρα θα κρατήσουμε, στο άλλο αυτά που θα πετάξουμε ή θα χαρίσουμε και στο τρίτο αυτά που δεν ξέρουμε ακόμη τι θα τα κάνουμε.

Καλό είναι να μην κρατάμε αντικείμενα μόνο κα μόνο επειδή κάποια στιγμή θα φανούν χρήσιμα, κάτι τέτοιο μαρτυρά προσκόλληση, χαρακτηριστικό που δεν μας βοηθά να κάνουμε θαρραλέα βήματα στη ζωή μας.
Πράγματα που μας βαραίνουν συναισθηματικά ή μας θυμίζουν γεγονότα που συγκρούονται με τους τωρινούς μας στόχους, δεν έχουν καμία θέση στην ντουλάπα μας.

Τα ντουλάπια μας συμβολίζουν το παρελθόν και το παρασκήνιο της ζωής μας. Όσο πιο φροντισμένα είναι, τόσο πιο συγκροτημένοι θα είμαστε και εμείς. Για να προχωρήσουμε μπροστά οφείλουμε να κλείσουμε τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν.

Α και το κουτί εκείνο με τα πράγματα που δεν ξέρουμε τι θα τα κάνουμε, το ξεκαθαρίζουμε μέσα σε 7 μέρες.

Αν είμαστε αδύναμοι χαρακτήρες, ζητάμε την βοήθεια ενός δικού μας ανθρώπου, ο οποίος ξέρουμε πως θα μας παρακινήσει να ξεφορτωθούμε αντικείμενα και όχι να αποθηκεύσουμε ακόμη περισσότερα!

Απελευθερωνόμαστε λοιπόν από τα περιττά για εμάς αντικείμενα και Μαζί τους απελευθερώνουμε και το συναισθηματικό φορτίο που ενδεχομένως να φέρουν.

Καλό ξεκαθάρισμα λοιπόν!
By RainyDay

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου