Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012

Γυρίζοντας από τις διακοπές...



Επιστροφή στο σπίτι και στην δουλειά  τέρμα οι παραλίες και οι χαλαρές μέρες….αν το δούμε έτσι τότε σε μια μέρα το πολύ θα χρειαστούμε και πάλι διακοπές!

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ανεξάρτητα αν λείψαμε για λίγο ή πολύ, μας πιάνει το «σύνδρομο του σχολείου»…για να δούμε πως μπορούμε να ελαφρύνουμε αυτή την διάθεση.

Πρώτη κίνηση μας είναι να ανοίξουμε πόρτες και παράθυρα να υποδεχθούμε και πάλι την ενέργεια στο σπίτι. Αφήνουμε την αλληλογραφία για αργότερα…δεν χρειάζεται να προβληματιστούμε  ακόμη με λογαριασμούς και υποχρεώσεις.

Ανοίγουμε βαλίτσες, τακτοποιούμε  τα περισσότερα αν όχι όλα τα πράγματά μας! Το να ξυπνήσουμε την άλλη μέρα και να σκοντάφτουμε σε σανδάλια, τσάντες και κουβαδάκια δεν θα βελτιώσει  την διάθεση μας.

Η επιστροφή είναι  πάντα μια καλή ευκαιρία να ρίξουμε και μια ματιά στις ντουλάπες μας…αφού θα κάνουμε τον κόπο να τις ανοίξουμε , μπορούμε να ξεφορτωθούμε τα άχρηστα. Αυτό ισχύει ειδικά για το ψυγείο και τα ντουλάπια της κουζίνας…ό,τι ξεχάστηκε πριν φύγουμε κι έχει λήξει καιρός να μας αποχαιρετίσει!

Αν έχουμε αναμνηστικά από εκεί που πήγαμε τα βάζουμε σε περίοπτη θέση ώστε να μας θυμίζουν τις όμορφες στιγμές…την ώρα που το άγχος επιστρέφει κλείνουμε τα μάτια και φέρνουμε στο νου μας την πιο όμορφη στιγμή των διακοπών, μένουμε με αυτή την σκέψη μέχρι να αισθανθούμε πιο ήρεμοι.

Και βέβαια δεν ξεχνάμε να  κάνουμε  ενεργειακό καθαρισμό στο σπίτι…καινούρια εποχή νέα ξεκινήματα. Μπορούμε να βάλουμε κι έναν στόχο για να τον πετύχουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς. Κάτι απλό, κάτι μικρό για να μας δώσει ώθηση και κέφι. Μπορούμε απλώς φέτος να υποσχεθούμε στο εαυτό μας ότι δεν θα αφήσουμε πίσω μας  τον όμορφο, ξέγνοιαστο εαυτό μας με το που θα πατήσουμε το πόδι μας στο γραφείο…

Καλώς ήρθαμε και καλώς να συνεχίσουμε…

Αλεξανδρή Στέλλα
Σύμβουλος Ενεργειακής χωροθεσίας

1 σχόλιο:

  1. Εμείς ακόμη διακοπιζόμαστε,αλλά όταν επιστρέψουμε θα ακολουθήσουμε σίγουρα τις συμβουλές σου ειδικά την υπόσχεση να μην αφήσουμε το ξένοιαστο εαυτό μας στις παραλίες, αλλά να τον φέρουμε στο γραφείο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή