Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Περί μασάζ ο λόγος



«Ο γιατρός πρέπει να γνωρίζει πολλά πράγματα, σίγουρα πρέπει να ξέρει να κάνει εντριβές»
 Ιπποκράτης

Μάλαξη: σύνολο κινήσεων και χειρισμών που τους χρησιμοποιούμε είτε για θεραπευτικούς σκοπούς είτε για να προλάβουμε την εμφάνιση μυϊκών και όχι μόνο πόνων. Περιορίζει τον διάχυτο πόνο, βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους και στην αποβολή τοξινών από το σώμα μας. Βελτιώνει την κυκλοφορία   του αίματος και την οξυγόνωση των κυττάρων.

Kαι για   να δείτε ότι μιλάμε με στοιχεία
Πείραμα  που έγινε στο ιατρικό κέντρο του Λος Άντζελες « Κέδροι του Σίνα», διαπιστώθηκε ότι μετά από μία 45λεπτη συνεδρία σουηδικού μασάζ  προκύπτουν τα εξής οφέλη για τον οργανισμό:
Πτώση της κορτιζόλης (ορμόνη του στρες)
Πτώση της αντιδιουρητικής ορμόνης που συνδέεται με την επιθετικότητα και την αύξηση της κορτιζόλης.
Σημαντικές αλλαγές στον αριθμό των λεμφοκυττάρων που συνδέονται με την άμυνα του οργανισμού.

Το πιο είδος μάλαξης  θα επιλέξουμε εξαρτάται τόσο από τις ανάγκες μας όσο και από τις επιθυμίες και τις προτιμήσεις μας…

Βασικά είδη μάλαξης/μασαζ


Τhai: Κατάλληλο για όσους θα ήθελαν να κάνουν γιόγκα αλλά δεν το αποφασίζουν…ονομάζεται και παθητική γιόγκα  καθώς ο μασέρ με τους χειρισμούς που εφαρμόζει κάνει στο σώμα του δέκτη stretching ανάλογο με τις στάσεις της γιόγκα. Βελτιώνει την ευλυγισία (ο δεκτής φοράει άνετα ρούχα).

Siatsu : «Πιέζω με τα δάκτυλα», βασίζεται στις αρχές του βελονισμού και στόχο έχει την επαναφορά της αρμονικής ροής της ενέργειας στο σώμα. Σύμφωνα με την ανατολική ιατρική, η κάθε πάθηση οφείλεται σε ανισορροπία στην κατανομή της ενέργειας στο σώμα μας. Ιδανικό και  για την αντιμετώπιση ψυχοσωματικών προβλημάτων.( ο δέκτης φοράει άνετα ρούχα)

Σουηδικό: Γίνεται σε γυμνό σώμα με την βοήθεια λαδιού ή λοσιόν. Ανακουφίζει άμεσα από μυϊκούς πόνους και είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Βοηθά στην ανακούφιση χρόνιων πόνων στη μέση και στην πλάτη.

Αρωματοθεραπεία : Τον πρώτο λόγο εδώ έχουν τα αιθέρια έλαια….η μάλαξη διευκολύνει τις θαυματουργές αυτές ουσίες να εισχωρήσουν στο σώμα μας και να μας δώσουν το αποτέλεσμα που επιθυμούμε….χαλάρωση, αντιγήρανση, τόνωση, ανάπλαση κ.α. Βοηθά στην καταπολέμηση της αϋπνίας και  ημικρανίας.

Ρεφλεξολογία: η θεραπεία στα πόδια σας…η πίεση ασκείται κυρίως στις πατούσες, καθώς θεωρούνται η μικρογραφία του σώματος  μας. Κάθε σημείο της πατούσας αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο όργανο του σώματος. Λέγεται ότι οι πειρατές γνώριζαν ρεφλεξολογικές αρχές, γι’ αυτό και φορούσαν σκουλαρίκια σε επιλεγμένα σημεία ώστε να είναι σε εγρήγορση.  Ιδανικό για ανθρώπους με ψυχοσωματικά προβλήματα.

Για επιπλέον πληροφορίες ρίξτε μια ματιά στα παρακάτω:

http://www.tovima.gr/science/article/?aid=353377

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου