Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2012

Ας εξασκηθούμε στην θετική σκέψη...
 Αυτό που σκεφτόμαστε και λέμε είναι αυτό το οποίο  τελικά έλκουμε. Όταν λοιπόν αλλάξουμε τρόπο σκέψης κάνουμε το πρώτο βήμα για την αλλαγή στην ζωή μας. 
Πριν από το γεγονός προηγείται η σκέψη...τις δικές μας λοιπόν σκέψεις μπορούμε να τις ελέγξουμε. Ακόμη και αν δεν  προλάβουμε τις   δυσκολίες και τις αναποδιές  …σίγουρα μπορούμε να επιλέξουμε πως θα τις διαχειριστούμε! Ας εξασκηθούμε λοιπόν στην θετική σκέψη ...

Οι θετικές δηλώσεις είναι φράσεις που μπορούμε να εκφωνούμε καθημερινά. Τις διατυπώνουμε εμείς ανάλογα με τις ανάγκες μας. Για να δούμε μερικές χρηστικές  συμβουλές για το πώς σχεδιάζουμε και εκφωνούμε τις θετικές δηλώσεις.

1)      Διατυπώνουμε τις θετικές μας δηλώσεις σαν να είναι ήδη πραγματικότητα. Αποφεύγουμε λέξεις όπως το θα , θέλω, επιθυμώ. Για παράδειγμα  « Βρίσκομαι σε κατάσταση τέλειας ευημερίας», « Βρίσκομαι στην απόλυτη αρμονία με το σύμπαν» αντί για «Θέλω να ευημερήσω» , « Επιθυμώ να είμαι σε αρμονία»
2)      Αποφεύγουμε αρνητικές λέξεις . Αντί να πούμε « Δεν μου λείπει κάτι»  «Βρίσκομαι σε απόλυτη πληρότητα»
3)      Η εκφώνησή τους γίνεται νοιώθοντας πραγματικά αυτό που λέμε. Δηλώνουμε συνειδητά και με απόλυτη πίστη το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε στο σύμπαν.

Πριν ξεκινήσετε την διαδικασία των θετικών δηλώσεων, αφιερώστε λίγο χρόνο να σκεφτείτε τι είναι αυτό που  χρειάζεστε. Μπορείτε να γράψετε τις δηλώσεις σας σε ένα χαρτί και για  αρχή να τις διαβάζετε από εκεί. Επιλέξετε μία ώρα της ημέρας που επικρατεί ησυχία στο σπίτι. Καθίστε αναπαυτικά,με τη σπονδυλική στήλη ίσια και πάρτε μερικές αναπνοές. Μπορείτε προηγουμένως  να εφαρμόσετε κάποια διαλογιστική πρακτική  για να απαλαχθείτε από αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Αφού νοιώσετε χαλαροί και συγκεντρωμένοι, εκφωνείτε κάθε δήλωση 3 φορές. Δεν υπάρχει λόγος να την πείτε πολύ δυνατά, απλώς εκφωνήστε την με σταθερό τόνο φωνής και βεβαιότητα.  για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αφού ολοκληρώσετε την διαδικασία μείνετε για λίγο ακόμη συγκεντρωμένοι και αισθανθείτε ότι τα όσα είπατε είναι ήδη πραγματικότητα. Μην ξεχνάτε πως τα πάντα πριν εμφανιστούν στον υλικό κόσμο ήταν πρώτα σκέψεις…μην επιτρέπετε σε οποιαδήποτε αρνητική σκέψη να σας κατακλύζει, όταν σας έρθει παρατηρήστε την και αφήστε την να περάσει, αν μείνετε σε αυτήν θα της δώσετε υλική υπόσταση.

Και κάποια παραδείγματα θετικών δηλώσεων...

Είμαι έτοιμος να λάβω και να δώσω αγάπη
Είμαι πλήρως απαλλαγμένος από αισθήματα θυμού και θλίψης
Είμαι τέλεια υγεία και αρμονία
Βρίσκομαι σε απόλυτη ισορροπία
Βρίσκομαι στην απόλυτη αφθονία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου