Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014

Αν έχεις τύχη διάβαινε...σύμβολα καλοτυχίας και αφθονίας
Ανά τους αιώνες  οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν διάφορα αντικείμενα προκειμένου να προσελκύσουν  καλή τύχη στην ζωή τους.  Ευγνωμονώντας για αυτά που ήδη έχουμε, προσπαθώντας για το καλύτερο με θετική πρόθεση και βέβαια με την ενίσχυση των συμβόλων που αναφέρουμε στην συνέχεια η επίτευξη των στόχων μας  γίνεται πραγματικότητα.

Γάτα πλούτου: Πρόκειται για ένα αγαλματίδιο γάτας που χαμογελάει και έχει το αριστερό της πόδι υψωμένο, γεγονός που συμβολίζει την προσέλκυση αφθονίας και τύχης. Ιδανικό για τοποθέτηση σε  επαγγελματικούς χώρους και δίπλα  στο ταμείο.

Ρόδι: Οι σπόροι του ροδιού συμβολίζουν την αφθονία και την ευημερία . Παραδοσιακά στην Ελλάδα το σπάμε στην είσοδο του σπιτιού για να έχουμε γούρι όλο τον χρόνο. Μπορούμε να έχουμε φρέσκα ρόδια σε ένα μπολ στην κουζίνα ή στην τραπεζαρία μας, πίνακες που να τα απεικονίζουν  μπορούν επίσης  να τοποθετηθούν στα δωμάτια αυτά ή στο τμήμα του σπιτιού μας που αντιστοιχεί στον τομέα του πλούτου.

Στοιχείο του νερού: Σύμφωνα με το κινέζικο feng-shui το νερό αποτελεί βασικό στοιχείο για την προσέλκυση αφθονίας και  καλής τύχης. Μπορούμε να βάλουμε  ένα συντριβάνι στο σπίτι μας ( όχι όμως στο υπνοδωμάτιο) ή να κρεμάσουμε πίνακες με θαλασσινά τοπία και ψάρια.

Φυτά: Η χρήση των φυτών στο feng-shui είναι συχνή λόγω των θεραπευτικών τους ιδιοτήτων. Ο βασιλικός, φυτό απόλυτα συνδεδεμένο με την ελληνική κουλτούρα , έλκει την ευημερία και δρα προστατευτικά. Ιδανικό για τοποθέτηση στον τομέα του πλούτου είναι το παχύφυτο κρασούλα.

Πέταλο: Τοποθετείται πάνω από την είσοδο του σπιτιού, τόσο για προστασία αυτών που κατοικούν σε αυτό όσο και για προσέλκυση καλής τύχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου