Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015

Αρμονία στην οικογένεια με την βοήθεια του feng-shui 
Το σπίτι  είναι  ο χώρος στον οποίο επιστρέφουμε μετά από μια κουραστική μέρα και θέλουμε να χαλαρώσουμε ,να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και βέβαια να περάσουμε χρόνο με τους δικούς μας ανθρώπους. Να μοιραστούμε στιγμές χαράς, παιχνιδιού , να επικοινωνήσουμε , να έρθουμε πιο κοντά....ας δουμε λοιπόν κάποιες συμβουλές για να διατηρήσουμε την απαραίτητη ηρεμία.


  • ·    Αποφεύγουμε να αφήνουμε εκετεθειμένα αιχμηρά αντικείμενα όπως μαχαίρια και ψαλίδια.Οι  κοφτερές άκρες εκπέμπουν έντονο αρνητικό τσι και είναι πιθανό να οδηγήσουν σε διαφωνίες.
  • ·         Είμαστε πολύ προσεκτικοί με τις αιχμηρές γωνίες του σπιτιού. Αυτές μπορεί να προέρχονται από κολώνες, γωνίες επίπλων ή ραφιών. Φροντίζουμε να τις καλύπτουμε με φυτά ή μαλακά υφάσματα. Αν για κάποιον λόγο δεν μπορούμε να τις καλύψουμε ,αποφεύγουμε να  τοποθετούμε απέναντι τους τον καναπέ, τις καρέκλες  ή το κρεβάτι μας. Το κοφτερό αυτό τσι είναι  πηγή τσακωμών.

    ·         Το καθιστικό  είναι ο χώρος που συγκεντρώνεται η οικογένεια για να επικοινωνήσει και να χαλαρώσει. Φροντίζουμε λοιπόν να επικρατεί  μια ήρεμη γιν ενέργεια. Χρησιμοποιούμε χρώματα  όπως μπλε, πράσινο και κρεμ. Για να προάγουμε την επικοινωνία των μελών της οικογένειας φροντίζουμε τα καθίσματα να βλέπουν προς το κέντρο του χώρου και να υπάρχει οπτική   επαφή μετάξυ τους.
    ·         Η κρεβατοκάμαρα είναι ο χώρος όπου το ζευγάρι ξεκουράζεται και έρχεται πιο κοντά. Κατάλληλοι συμβολισμοί λοιπόν για αυτόν τον χώρο  είναι οι  Εικόνες ερωτευμένων ζευγαριών καθώς και φωτογραφίες με το ταίρι μας Οι πάπιες μανδαρίνοι σε ζευγάρι, βοηθούν στην επίλυση προβλημάτων της  έγγαμης ζωής. Στην φύση αυτό το είδος πάπιας υπάρχει πάντα σε ζευγάρια που μένουν μαζί μια ζωή. Ένα ζευγάρι περιστεριών είναι συμβολισμός αγαπημένου ζευγαριού και μια καλή υπενθύμιση να εκτιμάμε το ταίρι μας.

           
    Και πάνω από όλα ζούμε το σπίτι μας…παίζουμε με τα παιδιά μας σε αυτό, περνάμε όμορφα με τους κοντινούς μας ανθρώπους , τρώμε όλοι μαζί και βρίσκουμε τρόπους να γελάμε όσο το δυνατόν περισσότερο…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου