Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ




Το τέλος άλλης μίας χρονιάς πλησιάζει. Είναι η περίοδος που κάνουμε τον απολογισμό μας και μπαίνουν στην ζυγαριά τα θετικά και τα αρνητικά της χρονιάς που πέρασε. Είναι όμως και η κατάλληλη στιγμή να  προετοιμάσουμε  το σπίτι μας και το νοητικό μας σώμα ώστε φέτος η επίτευξη των στόχων μας να γίνει με μεγαλύτερη ευκολία!
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Για να ανοίξουμε την πόρτα σε νέες ευκαιρίες και να προσελκύσουμε την τύχη οφείλουμε να ξεφορτωθούμε από τον χώρο μας κατάλοιπα παλιών αρνητικών ενεργειών και λιμνάζουσες ενέργειες.Ο καλύτερος τρόπος για αυτό είναι  ο ενεργειακός καθαρισμός του σπιτιού και του εργασιακού μας χώρου, αν αυτό είναι εφικτό.
Πριν ξεκινήσουμε φροντίζουμε ο χώρος   να είναι και πραγματικά καθαρό κάνοντας γενική καθαριότητα.Μπορούμε  να προσθέσουμε και λίγες σταγόνες  αγνό αιθέριο έλαιο μέντας στο νερό του σφουγγαρίσματος .
Όταν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε φοράμε άνετα ρούχα, αποφεύγουμε τα κοσμήματα και φροντίζουμε τα μικρά παιδιά  , έγκυες  γυναίκες  καθώς και τα κατοικίδια να απουσιάζουν από το σπίτι επειδή είναι πολύ ευαίσθητα στις ενεργειακές μεταβολές. Συγκεντρωνόμαστε στην αναπνοή μας και βάζουμε την πρόθεση μας σε λειτουργία…λέγοντας δυνατά ή από μέσα μας ότι σκοπεύουμε να εξαγνίσουμε  τον χώρο μας από οποιαδήποτε αρνητική ενέργεια ή επιρροή. Ένας εύκολος και προσιτός τρόπος είναι το λιβάνισμα. Μπορούμε αντί για το κλασικό λιβάνι να κάψουμε αντίστοιχα αρωματικά μίγματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο ή  αποξηραμένο φασκόμηλο.
Κινούμαστε δεξιόστροφα  στον χώρο και καταλήγουμε στο σημείο από το οποίο ξεκινήσαμε. Κατά την διάρκεια αφήνουμε ένα παράθυρο ανοιχτό για να μπαίνει φρέσκος αέρας. Φροντίζουμε ο καπνός να φτασει σε όλα τα σημεία , λιβανίζουμε περιμετρικά  πόρτες, μπαλκονόπορτες και παράθυρα. Αδειάζουμε το καρβουνάκι και τα υπολείμματα  στην λεκάνη της τουαλέτας και τραβάμε το καζανάκι. Μετά το πέρας του καθαρισμού και αφού αερίσουμε τον χώρο ,μπορούμε να ρίξουμε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας σε ένα βαποριζατέρ με νερό και να ψεκάσουμε  για την  εξισορρόπηση των ενεργειών.
 Τώρα που εξαγνίσαμε  τον χώρο μας ήρθε και η ώρα να εξαγνίσουμε το σώμα μας. Παίρνουμε θαλασσινό αλάτι και το αναμιγνύουμε με αμυγδαλέλαιο, ώστε να γίνει πολτός. Προσθέτουμε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου και αλείφουμε το σώμα μας.  Στη συνέχεια  κάνουμε ντουζ αφήνοντας   το νερό να τρέξει από την κορυφή του κεφαλιού μας και οραματιζόμενοι ότι οποιαδήποτε αρνητική δόνηση φεύγει από πάνω μας μαζί με το νερό που ρέει. ( Αποφεύγουμε την χρήση αιθερίων ελαίων  κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης και σε περίπτωσης χρόνιων παθήσεων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου