Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

Επιβιώνοντας μετά τις γιορτές!


Οι γιορτές πέρασαν, τα στολίδια και τα χριστουγιεννιάτικά δέντρα παίρνουν τον δρόμο για την απόθήκη. Αυτό μερικές φορές μας δημιουργεί θλίψη...όχι όμως αυτή τη φορά ...η χρονιά μόλις ξεκίνησε και  οφείλουμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό!
  • Αφού ούτως ή άλλως μας περιμένει φασίνα και τακτοποίηση ας το εκμεταλευτούμε...Ευκαιρία για ένα ξεκαθάρισμα σε ντουλάπες και ντουλάπια. Το έχουμε πει πολλές φορές η ομαλή ροή της ενέργειας δεν εξαρτάται μόνο από αυτά που βλέπουμε αλλά και από αυτά που δεν βλέπουμε . Ληγμένα τρόφιμα, χαλασμένα αντικείμενα που δεν παίρνουν επιδιόρθωση ήρθε η ώρα να πάνε στα σκουπίδια. Εκείνο το παντελόνι που ότι κι αν κάνουμε δεν θα το φορέσουμε ποτέ ξανά ας το χαρίσουμε!
  • Ας το παραδεχτούμε όλοι φάγαμε και ήπιαμε κάτι παραπάνω ...ας κάνουμε λοιπόν μια μίνι αποτοξίνωση για να τονώσουμε τον οργανισμό μας. Μειώνουμε τα ζωικά λιπαρά, επιλέγουμε αφεψήματα όπως το τίλιο, η τσουκνίδα και η λουίζα.
  •  Αρωματίζουμε τον χώρο μας με αιθέρια έλαια...μπορούμε να προσθέσουμε και στην κρέμα σώματος 1-2 σταγόνες για να απολάυσουμε τα ευργετικά τους αποτελέσματα. Λεβάντα για χαλάρωση, Περγμαμόντο και λεμόνι για βελτίωση διάθεσης και αναζωογόνηση(αν τα χρησιμοποιήσουμε στο σώμα αποφέυγουμε την επαφή με τον ήλιο).
  • Το ότι πέρασαν οι γιορτές δεν σημαίνει ότι πάυει κάθε στολισμός...η πόρτα του σπιτιού μας είναι η κύρια πύλη του chi στο σπίτι μας. Μπορούμε λοιπόν να καλώσορίσουμε την ενέργεια τοποθετώντας ένα φυτό εσωτερικού χώρου, βάζοντας ένα καινούριο χαλάκι εισόδου με θετικό μήνυμα ή κρεμώντας ένα διακοσμητικό στην πόρτα.
 Καλή χρονιά λοιπόν με ψυχραιμία και θετική οπτική στην καθημερινότητα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου