Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2015

Feng-Shui και Εξωτερικοί Χώροι.

Φυτά που μπορούμε να φυτέψουμε στον κήπο ή να βάλουμε στο μπαλκόνι μας.

Βασιλικός: Φυτό που παραδοσιακά  συνδέεται με την αφθονία  και την τύχη. Οι εντομοαπωθητικές του ιδιότητες τον κάνουν διπλά απαραίτητο  για τους καλοκαιρινούς μήνες.
Κάκτος: Τα αγκάθια του απωθούν τους εχθρούς. Ιδανικός για το εξωτερικό του σπιτιού σε σημεία όπου υπάρχουν ανοίγματα για αποφυγή εισβολέων. Μπορούμε να τον τοποθετήσουμε έξω από την είσοδο του σπιτιού μας αν βλέπει σε κήπο ή αυλή ή στο μπαλκόνι ειδικά αν μένουμε στο ισόγειο ή πρωτο όροφο.  Προσοχή όμως δεν το παρακάνουμε με τον αριθμό και στο τέλος διώξουμε  και τους φίλους μας.
Ροδιά : Το ρόδι καθώς  έχει στο εσωτερικό του πολλούς και μικρούς σπόρους συνδέται με την γονιμότητα και την αφθονία.
Πορτοκαλιά/λεμονιά.:  Προκειται για δέντρα που επίσης θεωρούνται σύμβολα αφθονίας και καλής τύχης.

Έπιπλα- διαρρύθμιση.
·         Όπως στο εσωτερικό έτσι και στο εξωτερικό του σπιτιού μας φροντίζουμε να υπάρχει ισορροπία των πέντε στοιχείων  Ξύλο-Φωτιά-Γη- Μέταλλο- Νερό, ώστε να έχουμε αρμονική ροή ενέργειας και τις ποιότητες όλων των στοιχείων. Τα πράσινα φυλλώδη φυτά ή ξύλινα έπιπλα μπορούν να εκπροσωπήσουν το στοιχείο του ξύλου. Κόκκινα ποτηράκια με ρεσώ την φωτιά, το χώμα και τα κεραμεικά αντικείμενα τη γη, μεταλλικά διακοσμητικά ή το λευκό χρώμα το μέταλλο, συντριβάνια, λίμνουλες, κοχύλια ή μπλε χρωματισμοί το νερό.
·         Επιλέγουμε έπιπλα από φυσικά υλικά αν είναι δυνατόν. Φροντίζουμε να βάλουμε άνετα μαξιλάρια  και απαλά υφάσματα σε φωτεινά χρώματα. Αν θέλουμε μια  όσο το δυνατόν πιο ευτυχισμένη ζωή το δηλώνουμε στο σύμπαν με ζωηρά χρώματα που αποπνέουν αισοδοξία.
·         Φροντίζουμε το μέγεθος των επίπλων να μην είναι δυσανάλογο με το μέγεθος του χώρου μας. Ένα μικρό μπαλκόνι για παράδειγμα με ένα μεγάλο τραπέζι το οποίο  δυσκολεύει την κίνηση μας δημιουργεί αίσθηση εγκλωβισμού  και διακόπτει την ροή της ενέργειας.
·          Αν έχουμε στον κήπο μας συντριβάνι  φροντίζουμε να το διατηρούμε καθαρό και το νερό να ρέει συνεχώς. Το στάσιμο  ή βρωμικο νερό μπορεί σημαίνει το τέλμα σε κάποιο τομέα της ζωής μας.
·         Τα καθίσματα καλό  είναι να έχουν στο πίσω μέρος τους τοίχο ή κάποιο ψηλό δέντρο αν πρόκειται για κήπο. Έτσι θα υπάρχει η αίσθηση της ασφάλειας. Για το ίδιο λόγο πρέπει να έχουμε οπτική επαφή με την είσοδο.
·         Φροντίζουμε τα φυτά  και οι τέντες μας να επιρέπουν τον ήλιο να μπαίνει  τις πρωινές ώρες στο σπίτι μας. Όσο και αν επιζητούμε την δροσιά μην ξεχνάμε ότι ο ήλιος είναι πηγή ζωογόνου ενέργειας.
Μπαλκόνι βεράντα ή κήπος δεν έχει τόση σημασία. Φροντίζουμε να διατηρούμε τα φυτά μας υγιή τον χώρο καθαρό και πάνω από όλα να τον μοιραζόμαστε με τους αγαπημένους μας ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου